Singler pas på: I denne landsdel har mange flere danskere klamydia

Er du typen, der glemmer kondomet, så er det ikke ligegyldigt, hvor i landet du finder dig en partner. Der er nemlig stor forskel på, hvor stor en andel af danskerne, der har klamydia.

kvinder-klamydia-kort

Af Christopher Bering Baden

Et godt råd herfra er, at du skal undgå at dyrke ubeskyttet sex i København. Det er nemlig det sted i landet, hvor relativt flest kvinder og mænd er diagnosticeret med klamydia.

Helt præcist blev der i 2012 registreret 916 tilfælde af klamydia for hver 100.000 kvinder og 681 for hver 100.000 mænd. Det svarer groft sagt til, at hvis du har sex med 100 kvinder, så er der stensikkert én af dem, der har klamydia.

Læs også: Flere voksne får kønssygdomme

Det er over dobbelt så mange som i Nordsjælland, hvor færrest kvinder har fået diagnosen klamydia. Her var der forrige år 355 registrerede tilfælde af klamydia pr. 100.000 kvinder.

Landsgennemsnittet pr. 100.000 er 577 tilfælde for kvinder og 366 for mænd.

Mange flere har klamydia end tallene viser

Det synes du måske ikke lyder af så meget, men du skal alligevel være opmærksom. Statens Seruminstitut anslår, at næsten dobbelt så mange danskere har klamydia, end det tallene viser.

Læs også: Sikker sex: Har du husket slikkelappen?

Seruminstituttet antager nemlig, at næsten halvdelen af alle, der er smittet med klamydia, ikke viser symptomer for sygdommen.

Så måske skal du bare tage dette simple råd med dig: Hvis du bruger kondom, er der intet at bekymre sig om.

Se, hvor flest kvinder har diagnosen klamydia

Klik dig rundt i kortet herunder. I de mørkere landsdele er der relativt flere kvinder diagnosticeret med klamydia end i de lysere.

[notphone]

Se, hvor flest mænd har diagnosen klamydia

Klik dig rundt i kortet herunder. I de mørkere landsdele er der relativt flere mænd diagnosticeret med klamydia end i de lysere.

[/notphone]

[phone]

Se, hvor flest mænd har diagnosen klamydia

Klik dig rundt i kortet herunder. I de mørkere landsdele er der relativt flere mænd diagnosticeret med klamydia end i de lysere.

[/phone]

Kilde: Statens Seruminstitut (Grafik: Christopher Bering Baden)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.