“Kønssygdomme virker ikke særligt skræmmende”

Når Louise Asmussen deler dyne med en sexpartner, tænker hun kun på at beskytte sig mod graviditet.

Af Julie Povlsen 

37-årige Louise Asmussen har aldrig ønsket at få børn. Derfor tog hun i mange år sin daglige p-pille for at undgå at blive gravid, og måske er det også derfor, hun aldrig rigtigt har bekymret sig om at få en kønssygdom.

– Kønssygdomme er aldrig noget, der har skræmt mig. Det allerværste, der kan ske ved f.eks. klamydia, er, at man bliver steril, men jeg vil jo ikke have børn, så jeg kan ikke rigtigt se den helt store konsekvens ved det, siger hun.

Mærkede intet til klamydia

For at par år siden stoppede Louise Asmussen med at tage p-piller og bruger i dag kondom under sex, men det er stadig ikke kønssygdommene, hun bekymrer sig om.

– Gennem hele min ungdom fik vi banket faren for HIV ind i hovedet., og der var ingen, der talte om klamydia, så sammenlignet med AIDS virker herpes eller klamydia bare ikke særlig farligt, forklarer hun til trods for, at hun selv har oplevet kønssygdomme på egen krop.

Læs også: Flere voksne får kønssygdomme

– Jeg har faktisk haft klamydia, men uden symptomer. Det blev opdaget ved et rutinetjek, jeg spiste to piller, og så var det det. Jeg ville måske forholde mig anderledes til det, hvis jeg havde haft en vildt ubehagelig oplevelse med en kønssygdom, som var svær at kurere.

Panikkede over HIV-forskrækkelse

Selvom Louise Asmussen voksede op, da HIV-forskrækkelsen var på sit højeste, tog hun alligevel ikke sine forbehold, da hun for år tilbage rejste gennem USA med en ven. Undervejs udviklede forholdet sig til mere, men kondomet blev ikke brugt.

Læs også: Vanedyr og skilsmisser: Derfor glemmer vi kondomer

– Det var først, da jeg kom hjem til Danmark, at det virkelig slog mig, at jeg havde været sammen med en mand, som jeg vidste, havde i hvert fald 1000 sexpartnere bag sig, så han var jo i meget større risiko for at have HIV. Jeg bestilte en tid ved min læge med det samme, men de tre uger, jeg måtte vente på at blive testet, var helt forfærdelige. Jeg var i komplet panik, fortæller hun.

Louise Asmussen ventede tre uger på at blive testet, for før da kan HIV-virussen ikke spores i blodet. Heldigvis var prøven negativ, og hun slap med skrækken. Hør Louise fortælle mere om den historie i videoen i toppen af siden.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.