5 dårlige undskyldninger: Sådan slipper mænd uden om kondomer

Amerikanske forskere har undersøgt mænds undskyldninger for at undgå kondom. Er de dumme, sjove, forfærdende eller tiltalende? Døm selv blandt de fem hyppigste undskyldninger.

Af Bo Bentsen 

– Bare rolig, jeg fejler ingenting!

Chancen for, at du har brugt eller hørt den her undskyldning inden sex, er rigtig stor, viser et studie fra University of Washington ifølge det amerikanske magasin, Women’s Health.

Under ledelse af ph.d. Kelly Cue Davis har en forskningsgruppe foretaget en rundspørge blandt 313 amerikanske mænd i alderen 21 til 30 år, hvor man blandt andet har stillet skarpt på, hvilke undskyldninger, der bliver brugt for at slippe uden om at sætte et stykke gummi på fyren.

Dumme eller sjove, forfærdende eller tiltalende? Døm selv blandt de fem hyppigste undskyldninger.

1. Bare rolig, jeg fejler ingenting!

Ikke færre end 73,7 pct. af de adspurgte mænd har bedyret deres sygdomsfrie helbred og tilstand for at undgå kondomer i kanen.

Læs også: Flere voksne får kønssygdomme

2. Du er så sexet – jeg kan ikke vente. Lad os bare gøre det!

73,2 pct. har forsøgt sig med den her tvivlsomme form for smiger. Søde ord og frække hentydninger bliver brugt i flæng for at gå direkte til sagen, frem for at ’spilde’ i omegnen af et halvt minut på at finde gummiet frem og rulle det på.

3. Det føles bare så meget bedre uden!

I forhold til de første to undskyldning, må man trods alt sige, at der i det mindste er ren røv at trutte i her. Undskyldningen er sandsynligvis lige så gammel som kondomet selv, og den bliver ifølge undersøgelsen brugt af lidt over halvdelen af de adspurgte mænd.

Læs også: “Kondomer tager bare noget af glæden”

4. Må jeg lade være med at bruge kondom?

Også her er der rene ord for pengene, hvor godt 40 pct. af mændene har spurgt lige ud af posen, om de må slippe for at pakke penis ind.

5. Hvad, stoler du ikke på mig?

Om det skal kaldes omvendt psykologi eller et følelsesmæssigt rekyl, er svært at vurdere. Men ifølge undersøgelsen har 34 pct. af mændene brugt denne metode i kampen mod at tage et kondom på.

Læs også: Vanedyr og skilsmisser: Derfor glemmer vi kondomer

Undersøgelsen viste, at fire ud af fem mænd på et tidspunkt har forsøgt sig med en undskyldning for at slippe for kondom.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.